Eddy Kalliski

Buisvijzelgemaal Bells & Mocketts is in twee categorieën genomineerd voor de Pump Industry Awards 2019

Het in 2018 opgeleverde gemaal met twee buisvijzels van Ø 2,5 meter bevindt zich op het eiland Sheppey in het Verenigd Koninkrijk. Het evenement vindt plaats op donderdag 21 maart. De categorieën waarin het gemaal genomineerd is, zijn ‘Project of the year’ en ‘Environmental contribution of the year’.

Project of the year

De nominatie voor ‘Project of the year’ (‘Project van het jaar’) is verkregen omdat Bells & Mocketts Pumping Station de eerste grootschalige installatie van innovatieve, visvriendelijke vijzels in het Verenigd Koninkrijk betreft. Gemaal Bells & Mocketts is ter vervanging van twee oude gemalen. Het nieuwe vijzelgemaal verbetert de bescherming tegen overstroming van de omliggende grond. Het gemaal draait op alle snelheden efficiënt en stil met relatief weinig energieverlies. De eenvoud van het ontwerp en het gebruik van duurzame materialen zorgen ervoor dat het onderhoud van het nieuwe gemaal tijdens zijn volledige levensduur minimaal is.

Environmental contribution of the year

De nominatie voor ‘Environmental contribution of the year’ (‘Milieubijdrage van het jaar’) is verkregen omdat Bells & Mocketts Pumping Station het eerste project in het Verenigd Koninkrijk is waarbij 2 innovatieve kunststof composiet buisvijzels de waterstanden beheersen en een 34 km² groot stroomgebied van laaggelegen landbouwgrond beschermen tegen overstromingen. De buisvijzels bieden schadevrije passage van vissen en palingen door het innovatieve ontwerp. De langzame rotatiesnelheden zorgen ook voor een stille en efficiënte werking en zijn daarmee de lokale beschermde leefomgeving en de wilde dieren die erin leven in het geheel niet tot last.

PIA_logo_2019_HR3Website van de Pump Industry Awards: www.pumpindustryawards.com

 

Pumping Station Bells & Mocketts startup test video