De airlift is een zeer effectieve oplossing tegen blauwalgen en vissterfte, die ontstaan door waterstratificatie in stilstaande diepe plassen. Deze scheiding van waterlagen treedt vooral op in de zomer en zorgt voor zuurstofgebrek op de bodem en een overschot aan fosfaten aan de oppervlakte. Door de onderste waterlagen omhoog te pompen blijft het zuurstofgehalte en fosfaatniveau onder controle en blijft de waterkwaliteit geschikt voor mensen en vissen.

Werking van de airlift

De airlift bestaat uit een drijver en stijgbuis van polyester en is voorzien van een elektrische compressor. Het apparaat zorgt ervoor dat, met relatief weinig energie, zuurstofloos en zuurstofrijk water worden gemengd en daardoor destratificeert; de gehele waterkolom komt weer in beweging en wordt zuurstofrijk waardoor fosfaten zich weer aan de bodem binden en blauwalg niet meer kan gedijen.

Op zoek naar een oplossing voor uw blauwalgprobleem?

Heeft u behoefte aan systeem dat daadwerkelijk effectief is tegen de vorming van blauwalg in uw wateren? Vraag dan een offerte aan. Stuur een e-mail naar info@fishflow.nl of laat uw bericht achter via ons contactformulier. Wij zullen dan snel met u contact opnemen om uw vraagstuk te bespreken zodat we u een passende oplossing kunnen voorleggen