• Dissel 4, 1671 NG Medemblik, Nederland
  • +31 227 570 020

Kwaliteit

ISO 9001:2015

Veiligheid

VCA-VOL

Innovaties

Vijzelgemaal

Bij de bemaling van polders wordt in Nederland veel gebruik gemaakt van vijzelgemalen. Migrerende vissen kunnen van deze gemalen gebruik maken om van de polder naar het boezemwater te komen. Een deel van de passerende vissen raakt echter in de vijzels beschadigd. Het FishFlow vijzelgemaal kent deze problemen niet en is 100% visveilig.

Lees verder

Hevelvistrap

De FishFlow hevelvistrap maakt stuwen, dammen en andere kunstwerken passeerbaar voor migrerende vissen. De passage is compact, relatief goedkoop en kan ook geïmplementeerd worden op plaatsen waar maar weinig ruimte beschikbaar is. De passage is een goed alternatief voor de conventionele vistrap.

Lees verder

Vrije Stromingsturbine

Deze revolutionaire nieuwe getijdenturbine van FishFlow Innovations wordt door verschillende onderzoeksinstituten beschouwd als de meest innovatieve hydro-electrische turbine ter wereld: hij is dubbelwerkend, hoog efficiënt, geluidsarm, stormvast, heeft een ongekend lage kostprijs per kilowatt en is visvriendelijk.

Lees verder

Vijzelturbine

De vijzelturbine is een bijzondere uitvoering van het visveilige vijzelgemaal. De vijzelturbine kan als visveilige turbine worden ingezet om schone energie op te wekken. Hierbij wordt de vijzel zo opgesteld dat het water aan de bovenzijde de vijzel instroomt en door de waterdruk aangedreven wordt. Een groot voordeel aan de vijzelturbine is dat hij ook als visveilige pomp kan worden ingezet, door hem de andere kant op te laten draaien.

Lees verder

Stroboscoop Viswering

Normaliter mijden vissen alle bronnen van trilling en geluid, zoals gemaal- en koelwaterpompen en waterkrachtcentrales. Een grote migratiedrang kan er echter voor zorgen dat ze toch doorzwemmen, vaak met schadelijke gevolgen voor vis én (pomp)systemen. De stroboscoop viswering van FishFlow Innovations benut de natuurlijke afkeer van fel licht bij vissen om ze alsnog uit de buurt te houden.

Lees verder

Aalhevel

De aalhevel van FishFlow Innovations is een aangepaste vorm van de hevelvistrap. Door de hevelende leiding te voorzien van borstels in plaats van tussenschotten is deze aalhevel niet passeerbaar voor schubvissen, maar wel voor glasaal en paling. Deze eigenschap biedt uitkomst voor herstel van migratiemogelijkheden van aal in gebieden waar de migratie van andere vissoorten niet gewenst is.

Lees verder

Lagedruk Turbine

Sterfte van vis tijdens het passeren van turbines in waterkrachtcentrales is een wereldwijd probleem, met name voor migrerende vissoorten. FishFlow Innovations heeft in samenwerking met Pentair Fairbanks Nijhuis een visvriendelijke lagedruk turbine ontwikkeld. De turbine is bewezen visvriendelijk en heeft vergelijkbare rendementen als conventionele lagedruk turbines. Ook is het vaak mogelijk om bestaande turbines visvriendelijk te maken.

Lees verder

Axiaalpomp

Axiaalpompen (ook bekend als  radiaal- of schroefpompen) zijn het meest toegepaste pomptype in de Nederlandse gemalen. Uit onderzoek is gebleken dat dit pomptype, in vergelijking met andere pompen het schadelijkst is voor vissen. Met name kleine axiaalpompen blijken desastreus voor passerende vissen. Daarom heeft FishFlow Innovations, in samenwerking met Nijhuis Pompen BV, een visveilige axiaalpomp ontwikkeld die bestaande axiaalpompen eenvoudig kunnen vervangen.

Lees verder

Airlift

De airlift is een zeer effectieve oplossing tegen blauwalgen en vissterfte, die ontstaan door waterstratificatie in stilstaande diepe plassen. Deze scheiding van waterlagen treedt vooral op in de zomer en zorgt voor zuurstofgebrek op de bodem en een overschot aan fosfaten aan de oppervlakte. Door de onderste waterlagen omhoog te pompen blijft het zuurstofgehalte en fosfaatniveau onder controle en blijft de waterkwaliteit geschikt voor mensen en vissen.

Lees verder

Rifkorf

Op plekken waar natuurlijke structuren ontbreken, kunnen rifkorven het leefgebied en de verplaatsingsmogelijkheden voor vissen verbeteren.

Lees verder

Stille Scheepsschroef

FishFlow Innovations heeft een cavitatievrije boegschroef bedacht. Door de gepatenteerde vorm van de schroef is deze fluisterstil en daardoor uiterst efficiënt. Dit resulteert in een significante reductie van uw energiekosten. En omdat de schroef niet caviteert zal hij ook langer meegaan. De schroef is zo ontwikkeld dat conventionele boegschroeven eenvoudig te vervangen zijn door deze nieuwe en stille variant.

Lees verder

Top