Vanuit oppervlaktewateren worden grote hoeveelheden water opgenomen voor bijvoorbeeld koelwatersystemen van elektriciteitscentrales en door waterleidingbedrijven ten behoeve van drinkwatervoorziening. De inname van vis, kwallen en (drijf-)vuil vormt bij veel centrales en andere waterinnamepunten een groot probleem. FishFlow Innovations heeft een nieuw type trommelzeef ontwikkeld om vis, kwallen en drijfvuil uit het water te filteren en gescheiden af te voeren. De trommelzeef beschadigt de vis niet, waardoor aan de geldende milieurichtlijnen kan worden voldaan.

Werking van de koelwaterinlaat

De visveilige (koel-)waterinlaat die recent door FishFlow Innovations is ontwikkeld is een voorziening die voor koelwatersystemen wordt geplaatst. De voorziening bestaat uit een roterende trommelzeef die om een visveilige vijzel is gebouwd. Het water dat door de koelwaterpompen wordt aangezogen wordt eerst de trommelzeef ingezogen, waarna het water via de geperforeerde wanden in het koelwatersysteem wordt gepompt. Een motor met tandwielkast verzorgt de aandrijving van de vijzel. Deze beweging zorgt ervoor dat vuil, vis en kwallen over de lengterichting door de trommelzeef worden gevoerd, waarna deze vaste materialen naar het oppervlaktewater worden teruggevoerd.

Beeldmateriaal

In deze foto’s krijgt u een indruk van het FishFlow koelwater inlaat systeem.

Vraag uw offerte aan

Heeft u interesse in dit unieke koelwater inlaat systeem? Stuur dan een e-mail naar info@fishflow.nl of laat uw bericht achter via ons contactformulier. Wij zullen dan snel met u contact opnemen om uw vraagstuk te bespreken zodat we u een passende oplossing kunnen voorleggen.