• Dissel 4, 1671 NG Medemblik, Nederland
  • +31 227 570 020

Kwaliteit

ISO 9001:2015

Veiligheid

VCA-VOL

FishFlow Innovations

Gerard Manshanden. FishFlow Innovations CEO.

‘Toevallig had ik net een idee gekregen voor een passage waarmee de sterfte zou kunnen worden voorkomen’

In 2002 was visbioloog Marcel Klinge van Witteveen+Bos in een project omvangrijke vissterfte bij een gemaal tegen gekomen. Dit hield Marcel zodanig bezig dat hij er tijdens een symposium met bevriend IJsselmeervisser Gerard Manshanden mee sprak. Gerard wist Marcel te vertellen dat hij in de auto toevallig net een idee had gekregen voor een passage waarmee de sterfte zou kunnen worden voorkomen. Enthousiast geworden zijn ze vervolgens gaan schetsen om daarna de rest van het symposium te missen…

In oktober 2006 is FishFlow Innovations B.V. formeel opgericht als partnerschap tussen G.A.M. Manshanden Productie B.V. en Witteveen+Bos Raadgevende Ingenieurs B.V. Na een vruchtbare samenwerking van 6 jaar, is per 1 januari 2012 het belang van Witteveen+Bos overgedragen aan G.A.M. Manshanden Productie B.V.

FishFlow Innovations, een organisatie in beweging

FishFlow Innovations is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming die wereldwijd voorop loopt op het gebied van innovatieve visvriendelijke voorzieningen voor de passage en wering van vis. Onze producten bieden nieuwe oplossingen die helpen om beschadiging en sterfte van vis te voorkomen, door het natuurlijke gedrag van vissen centraal te stellen. FishFlow Innovations is de partner bij uitstek voor waterschappen en waterbouwkundige organisaties die efficiëntie, rendement en het welzijn van vissen hoog in het vaandel hebben. Met 8 patenten en ruim 70 gerealiseerde projecten in 5 landen bouwen we stap voor stap aan een toekomst waarin het welzijn van onderwater ecosystemen en het opwekken van duurzame energie vanzelfsprekend zijn.

FishFlow Innovations in Medemblik

Innovatie van advies tot aan de realisatie

Doordat FishFlow Innovations alle aspecten van het ontwikkeltraject, van advies tot realisatie, in eigen beheer verzorgt, zijn we beter in staat om inzicht uit de praktijk snel door te vertalen naar nieuwe innovaties. Onze opdrachtgevers vinden het dan ook bijzonder prettig om voor elk specifiek vraagstuk een concrete, haalbare en op maat gemaakte oplossing te kunnen verwachten.

We geloven dat het belangrijk is om duurzame systemen te ontwikkelen. Daarom werken we met hoogwaardige en sterke materialen. Door deze toewijding aan kwaliteit, in combinatie met onze diepgaande expertise op het gebied van visgedrag en hydrodynamica hebben alle systemen van FishFlow Innovations een zeer hoog rendement, een lage storingsgevoeligheid, een bijzonder lange levensduur en zijn ze uitermate visvriendelijk.

Interesse om eens persoonlijk kennis te maken?

U bent altijd welkom op ons hoofdkantoor in Medemblik.

Neem eens een kijkje bij op ons kantoor en werkplaats.
U kunt contact opnemen via de contactpagina.

Top